Jokidé Kinderopvang
Acacialaan 12-14
8302 AK Emmeloord
085 799 0102
info@jokide.nl

Adres

Acacialaan 12-14
8302 AK Emmeloord
085 7990102
info@jokide.nl

Peuterspeelzaal De Luddeweer

Ouders kiezen voor de peuterspeelzaal en voorschoolse educatie (VE) bij Jokidé zodat hun kind leren kan. Al als je kindje 2 jaar is mag hij of zij al bij Peuteropvang De Luddeweer komen spelen. Wij stomen ze klaar voor de basisschool. Ouders zien daarvan de voordelen. Niet voor niets gaan veel kinderen van De Luddeweer zowel naar de kinderopvang als de peuterspeelzaal. Met een VE-indicatie kunnen kinderen die behoefte hebben aan extra taal- of andere ontwikkeling bij ons terecht. Dan kan al vanaf 2,5 jaar.

Openingstijden

Ma7.30 – 12.00 uur12.30 -15.00 uur
Di7.30 – 12.00 uur12.30 -15.00 uur
Wo7.30 – 12.00 uur
Do7.30 – 12.00 uur12.30 -15.00 uur
Vr7.30 – 12.00 uur

Peuterspeelzaal

Kinderen hebben 2 dagdelen per week recht op reguliere peuteropvang. Je mag zelf kiezen welke dagdelen jou het beste uitkomen. Onze begeleiders willen je kind van alles leren en zorgen dat de tijd in de peuterspeelzaal onvergetelijk is. Gaat je kind naar de peuterspeelzaal, dan heb je recht op kinderopvangtoeslag.

Voorschoolse Educatie

Heeft je kind een fysieke of een taalachterstand? Is samen spelen en delen nog moeilijk? In onze peuterspeelzaal kan jouw peuter heerlijk met de andere kindjes leren en ontwikkelen. Peuters met bijvoorbeeld een fysieke, sociaal-emotionele of taalachterstand kunnen bij ons terecht. Ook kinderen die Nederlands als tweede taal willen leren mogen meedoen. Je moet wel een VE-indicatie hebben. Voor het dekken van de kosten is er een subsidieregeling.

Vakantieopvang

Gedurende de schoolvakanties is er geen peuteropvang mogelijk. Er is wel vakantieopvang voor kinderen die naar ons kinderdagverblijf de Flierefluiter in Emmeloord gaan. Deze is gevestigd in hetzelfde gebouw aan de Acacialaan.

Enkele meest gestelde vragen

Met welke scholen werken jullie samen?

Onze peuteropvang staat direct in verbinding met alle basisscholen waar de kinderen naartoe gaan als ze vier jaar zijn. Dit gebeurt via het online observatiesysteem Parnassus. Ieder kind krijgt bij peuteropvang De Luddeweer een mentor. Deze informeert de nieuwe juf of meester van je kind regelmatig en zorgt voor een warme overdracht zodra je kind naar de basisschool gaat.

Hoe zijn de groepen ingedeeld?

Peuteropvang De Luddeweer is gevestigd in de Jokidé-locatie aan de Acacialaan in Emmeloord. De Peuteropvang beschikt over een eigen lokaal, de buitenruimte wordt gedeeld. De kinderen die naar de reguliere peuterspeelzaal gaan en de peuters die de voorschoolse educatie volgen, zitten gezamenlijk in één groep. De opzet is dat de kinderen zo beter van elkaar leren.

Is er plek om te parkeren in de buurt?

Breng  je je kind per auto? Voor Peuteropvang De Luddeweer kun je gebruik maken van de eigen parkeerplaats van Jokidé aan de acacialaan 12-14 in Emmeloord.

Hoe heeft de GGD deze peuterspeelzaal beoordeeld?

Bij de laatste inspectie door de GGD werd voldaan aan alle eisen.

Bekijk hier alle officiële informatie en rapportages.

Wat is het beleid van deze peuterspeelzaal?

Jokidé werkt in de peuterspeelzalen volgens een jaarlijks vast te stellen beleidsplan en hierin verwerkte werkplannen.

Donwload hier het pedagogische coaching en beleidplan 2024 voor de peuterspeelzalen van Jokidé.

Schrijf je kind in

Vraag gerust een rondleiding aan en kom gezellig langs, of schrijf je kind vrijblijvend in en ontvang een persoonlijk aanbod.

We geven u graag een rondleiding.

Laat je naam en telefoonnummer achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.