Jokidé Kinderopvang
Acacialaan 12-14
8302 AK Emmeloord
085 799 0102
info@jokide.nl

Adres

Broeksteeg 42
8276 AG Zalk
085 7990102
info@jokide.nl

Kinderdagverblijf het Springkruid

Bij Kinderdagverblijf Het Springkruid begint het allemaal. Je kindje zal er leren praten, staan en lopen. Maar ook tellen of vormen herkennen. Het Springkruid biedt een veilige en gezellige omgeving waar kinderen van 0 tot 4 jaar oud zich gegarandeerd thuis voelen. Net zoals in elk kinderdagverblijf van Jokidé werken we in kleine groepen waar de warmte en de huiselijkheid vanaf straalt. Verder valt er van alles te beleven en te doen. Zowel binnen in de lokalen als buiten op het speelplein.

Openingstijden

Dagelijks op werkdagen:            6.00 – 18.30 uur

Over de groepen

Er wordt gewerkt in verticale groepen. Dit betekent dat kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar bij elkaar in de groep zitten. Elke groep telt maximaal 8 kinderen van 0 tot 1 jaar oud. Per dagdeel kan de groepsgrootte variëren. In elke groep zijn maximaal twaalf kinderen. Zij worden verzorgd door gediplomeerde, enthousiaste leidsters.

Ritme en vaardigheden

In de groepen wordt het slaap- en eetritme van thuis overgenomen. De ontwikkeling van vaardigheden als kruipen, lopen en praten varieert sterk binnen de baby- en de ukkiegroep. Daarom is de verzorging en begeleiding sterk gericht op het individuele kind.

Observeren en informeren

De ontwikkeling van je kindje observeren we voortdurend. Jaarlijks vult de mentor het observatieformulier in. Dit formulier wordt gebruikt om jou als ouder te informeren over hoe het met je kindje gaat op de groep. Zo nodig sturen de begeleiders van Het Springkruid aan op overleg met jou als ouder.

Enkele meest gestelde vragen

Met welke scholen werken jullie samen?

Wordt je kind bijna vier jaar? Kinderdagverblijf Het Springkruid informeert steeds de nieuwe juf of meester van de basisschool waar je kind straks naartoe gaat.

Hoe zijn de groepen ingedeeld?

Kinderdagverblijf Het Springkruid is gevestigd in de Jokidé-locatie aan de Broeksteeg in Zalk.  Er wordt gewerkt in verticale groepen.

Is er plek om te parkeren in de buurt?

Breng je je kind per auto? Er is voldoende parkeerruimte bij het MFD Zalk. Deze beschikt over een zeer ruime parkeerplaats.

Hoe heeft de GGD dit kinderdagverblijf beoordeeld?

Bij de laatste inspectie door de GGD werd voldaan aan alle eisen.

Bekijk hier alle officiële informatie en rapportages. 

Wat is het beleid van dit kinderdagverblijf?

Jokidé werkt in de kinderdagverblijven volgens een jaarlijks vast te stellen beleidsplan en aan de hand van hierin opgenomen werkplannen. Download hier alle beleidsdocumenten voor deze locatie:

Pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar

Veiligheids- en gezondheidsbeleid

 

Schrijf je kind in

Vraag gerust een rondleiding aan en kom gezellig langs, of schrijf je kind vrijblijvend in en ontvang een persoonlijk aanbod.

We geven u graag een rondleiding.

Laat je naam en telefoonnummer achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.