Jokidé Kinderopvang
Acacialaan 12-14
8302 AK Emmeloord
085 799 0102
info@jokide.nl

Adres

Westerrand 42 – 44
8311 AP, Espel
085 7990102
info@jokide.nl

Kinderdagverblijf de Speelmuiter

Bij Kinderdagverblijf De Speelmuiter begint het allemaal. Je kindje zal er leren praten, staan en lopen. Maar ook tellen of vormen herkennen. De Speelmuiter biedt een veilige en gezellige omgeving waar kinderen van 0 tot 4 jaar oud zich gegarandeerd thuis voelen. Net zoals in elk kinderdagverblijf van Jokidé werken we in kleine groepen waar de warmte en de huiselijkheid vanaf straalt. Verder valt er van alles te beleven en te doen.  Zowel binnen in de lokalen als buiten op het speelplein.

Openingstijden

Dagelijks op werkdagen:            6.00 – 18.30 uur

Over de groepen

Er wordt gewerkt in verticale groepen. Dit betekent dat kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar bij elkaar in de groep zitten. Elke groep telt maximaal 8 kinderen van 0 tot 1 jaar oud. Per dagdeel kan de groepsgrootte variëren. In elke groep zijn maximaal twaalf kinderen. Zij worden verzorgd door gediplomeerde, enthousiaste leidsters.

Ritme en vaardigheden

In de groepen wordt het slaap- en eetritme van thuis overgenomen. De ontwikkeling van vaardigheden als kruipen, lopen en praten varieert sterk binnen de baby- en de ukkiegroep. Daarom is de verzorging en begeleiding sterk gericht op het individuele kind.

Observeren en informeren

De ontwikkeling van je kindje observeren we voortdurend. Jaarlijks vult de mentor het observatieformulier in. Dit formulier wordt gebruikt om jou als ouder te informeren over hoe het met je kindje gaat op de groep. Zo nodig sturen de begeleiders van de Speelmuiter aan op overleg met jou als ouder.

Enkele meest gestelde vragen

Met welke scholen werken jullie samen?

Wordt je kind bijna vier jaar? Kinderdagverblijf de Speelmuiter informeert steeds de nieuwe juf of meester van de basisschool waar je kind straks naartoe gaat.

Hoe zijn de groepen ingedeeld?

Kinderdagverblijf de Speelmuiter is gevestigd in de Jokidé-locatie aan de Westerrand in Espel. De ruimte is heel gezellig ingericht. Er is een hoge box waar de kleine baby’s lekker in kunnen spelen en rollen, de grotere kinderen kunnen onder de box in het hutje spelen.

Er is een sociale box waar de kinderen (die al goed kunnen zitten) leren tijgeren en kruipen. Maar ze kunnen er natuurlijk ook gewoon met speelgoed en met elkaar spelen, zonder onder de voet gelopen te worden.

Buiten is er een mooie speelruimte waar we veel gebruik van maken. Als het droog is kun je ons daar tegen komen op onze stoere trekkers.

Is er plek om te parkeren in de buurt?

Breng je je kind per auto? Er is voldoende parkeerruimte in de buurt van Kinderdagverblijf De Speelmuiter.

Hoe heeft de GGD dit kinderdagverblijf beoordeeld?

Bij de laatste inspectie door de GGD werd voldaan aan alle eisen.

Bekijk hier alle officiële informatie en rapportages. 

Wat is het beleid van dit kinderdagverblijf?

Jokidé werkt in de kinderdagverblijven volgens een jaarlijks vast te stellen beleidsplan en aan de hand van hierin opgenomen werkplannen. Download hier alle beleidsdocumenten voor deze locatie:

Pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar

Veiligheids- en gezondheidsbeleid

 

Schrijf je kind in

Vraag gerust een rondleiding aan en kom gezellig langs, of schrijf je kind vrijblijvend in en ontvang een persoonlijk aanbod.

We geven u graag een rondleiding.

Laat je naam en telefoonnummer achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.