Jokidé Kinderopvang
Acacialaan 12-14
8302 AK Emmeloord
085 799 0102
info@jokide.nl

Adres

Acacialaan 12-14
8302 AK Emmeloord
085 7990102
info@jokide.nl

Kinderdagverblijf De Flierefluiter

Bij Kinderdagverblijf De Flierefluiter begint het allemaal. Je kindje zal er leren praten, staan en lopen. Maar ook tellen of vormen herkennen. Weet je ook dat Jokidé bij de Flierefluiter is begonnen? Het was namelijk dit kinderdagverblijf dat Joke Timmer in 1986 opende in haar eigen boerderij in Emmeloord. Nog steeds straalt de warmte en de huiselijkheid ervan af. En nog altijd valt er van alles te beleven en te doen.  Zowel binnen in de groepen als buiten op het centrale speelplein.

De Flierefluiter biedt een veilige en gezellige omgeving waar kinderen van 0 tot 4 jaar oud zich gegarandeerd thuis voelen.

Openingstijden

Dagelijks op werkdagen:            6.00 – 18.30 uur

Over de groepen

Er wordt gewerkt in horizontale groepen. Dit wil zeggen dat de groepen op leeftijd zijn gebaseerd. Het is bij De Flierefluiter wel zo dat kinderen overgaan naar een andere groep als ze er lichamelijk en verstandelijk aan toe zijn. Per dagdeel kan de groepsgrootte variëren. Elke groep telt maximaal twaalf kinderen. Zij worden verzorgd door gediplomeerde, enthousiaste leidsters.

Ritme en vaardigheden

In de groepen wordt het slaap- en eetritme van thuis overgenomen. De ontwikkeling van vaardigheden als kruipen, lopen en praten varieert sterk binnen de baby- en de ukkiegroep. Daarom is de verzorging en begeleiding sterk gericht op het individuele kind.

Observeren en informeren

De ontwikkeling van je kindje observeren we voortdurend. Jaarlijks vult de mentor het observatieformulier in. Dit formulier wordt gebruikt om jou als ouder te informeren over hoe het met je kindje gaat op de groep. Zo nodig sturen de begeleiders van de Flierefluiter aan op overleg met jou als ouder.

Enkele meest gestelde vragen

Met welke scholen werken jullie samen?

Wordt je kind bijna vier jaar? Kinderdagverblijf de Flierefluiter informeert steeds de nieuwe juf of meester van de basisschool waar je kind straks naartoe gaat. De Flierefluiter staat direct in verbinding met alle basisscholen in Emmeloord.

Hoe zijn de groepen ingedeeld?

Kinderdagverblijf de Flierefluiter is gevestigd in de Jokidé-locatie aan de Acacialaan in Emmeloord. Er zijn 3 babygroepen met kinderen van 0 tot ongeveer 2 jaar. Hier mogen ze lekker spelen, dansen en bewegen, knutselen, samen eten/drinken en slapen.

Ook hebben we 3 pukkiegroepen, voor de kinderen van 2 t/m 4 jaar. Naast het binnen spelen en knutselen gaan we graag naar buiten. We spelen dan met de trekkers of in de zandbak, glijden van de glijbaan en nog véél meer.

Is er plek om te parkeren in de buurt?

Breng  je je kind per auto? Voor Kinderdagverblijf de Flierefluiter kun je gebruik maken van de eigen parkeerplaats van Jokidé aan de Acacialaan 12-14 in Emmeloord.

Hoe heeft de GGD dit kinderdagverblijf beoordeeld?

Bij de laatste inspectie door de GGD werd voldaan aan alle eisen.

Bekijk hier alle officiële informatie en rapportages. 

Wat is het beleid van deze kinderopvang?

Jokidé werkt in de kinderdagverblijven volgens een jaarlijks vast te stellen beleidsplan en aan de hand van hierin opgenomen werkplannen. Download hier alle beleidsdocumenten voor deze locatie:

Pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar

Veiligheids- en gezondheidsbeleid

Schrijf je kind in

Vraag gerust een rondleiding aan en kom gezellig langs, of schrijf je kind vrijblijvend in en ontvang een persoonlijk aanbod.

We geven u graag een rondleiding.

Laat je naam en telefoonnummer achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.