Jokidé Kinderopvang
Acacialaan 12-14
8302 AK Emmeloord
085 799 0102
info@jokide.nl

Voortaan heten we Jokidé!

Het klinkt heel vrolijk en elk kind kan het uitspreken: Jokidé. Kinderopvang naar Joke’s idee!

Kinderopvang Flevoland heet per 1 maart 2024 Jokidé. Onder deze nieuwe naam wil algemeen directeur Stefan ten Veen de visie van zijn moeder Joke Timmer verder uitdragen. “Joke vond dat kinderen recht hebben op een warme, gezellige en kleinschalige kinderopvang. In huiselijke sfeer. En dat heeft ze voor elkaar gekregen. Vanaf 1986 met kinderopvang de Flierefluiter in haar eigen boerderij, later als Kinderopvang Flevoland bij de koop van een oude school in Emmeloord en ondermeer de nieuwe locaties in Nagele en Espel.”

De visie van Joke vormt nu de missie van Stefan en Team Jokidé. “Wij gunnen elk kind in Nederland de gezelligheid, de warmte en de veiligheid van een kleinschalige kinderopvang. De opvang moet voor de kinderen voelen als een tweede thuis, voor ons als medewerkers voelt het als je eigen gezin. Zo zag mijn moeder haar werk ook. Het was een uit de hand gelopen passie, een levenswijze.”

Verder groeien

Stefan is zelf sinds 2008 werkzaam bij Kinderopvang Flevoland. Na het overlijden van Joke heeft hij het roer overgenomen. Met Jokidé wil hij verder groeien. Hoe gaat hij dat doen? En waar ligt de grens? “Ik zie het als een uitdaging om kleinschalige kinderopvang te blijven bieden volgens Joke’s idee”, antwoord Stefan. “Oók als je als club groter wordt. Maar het mogen nooit megalocaties worden want ik ben tegen kindfabrieken. En ik wil ook blijven werken met een goed, professioneel team. Ouders vertellen ons nu vaak dat de kinderen vragen wanneer ze weer naar de opvang kunnen. Vaak zeggen ze ook dat ze liever nog willen blijven spelen. Zolang dat zo blijft ben ik blij. Als dat niet langer kan, dan laten we het erbij.”

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden? Ontdek dan jouw Jokidé.
Zoek een Jokidé bij jou in de buurt.