Jokidé Kinderopvang
Acacialaan 12-14
8302 AK Emmeloord
085 799 0102
info@jokide.nl

Voorlezen nóg belangrijker

Jokidé feliciteert zes begeleidsters met het behalen van het certificaat ‘voorleescoördinator’. Voorlezen wordt nóg belangrijker bij Jokidé.

Onze trotse, nieuwe voorleescoördinatoren gaan de teamgenoten op hun Jokidé-locatie enthousiast maken om extra veel voor te lezen. Voorlezen is namelijk niet alleen goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert ook de fantasie van je kind. En natuurlijk is het heerlijk voor je kind om lekker tegen de juf aan te kruipen en te genieten van alle aandacht. “Reden genoeg dus om direct ‘ja’ te zeggen toen de bieb van Emmeloord ons vroeg om mee te doen met het landelijke masterplan ‘Boekstart in de Kinderopvang”, vertelt de kersverse voorleescoördinator Coby.

‘Is het konijntje gevallen?’

De cursus voorleescoördinator is een onderdeel van Boekstart. “Of we veel geleerd hebben? Jazeker! Je leert welk boek past bij welke leeftijd, of hoe je kinderen en ouders enthousiast houdt. Kinderen vinden het bijvoorbeeld geweldig als je voorleest met een handpoppetje erbij. Met interactieve boeken heb je ook al snel de aandacht. Is het konijntje gevallen? Geef er dan een kusje op, of plak een pleistertje. Zo worden ze betrokken bij het verhaal.”

En wat ga je doen als voorleescoördinator?

“We gaan in ieder geval zorgen dat we steeds op vaste tijden voorlezen op de groepen. Zeker drie keer per dag. Dat hoeft niet lang te zijn. Even een paar minuutjes voorlezen biedt een kind al rust en regelmaat. Daarnaast regelen we allerlei activiteiten, bijvoorbeeld rond de Kinderboekenweek en de nationale voorleesdagen. Verder geven we ouders tips. Bijvoorbeeld over leuke nieuwe boeken of wat er in de bieb te doen is. Ook stimuleren we hen om zelf meer te gaan voorlezen. Alles wat ze willen weten vinden ouders of verzorgers terug in het ouderportaal of de nieuwsbrief.”

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden? Ontdek dan jouw Jokidé.
Zoek een Jokidé bij jou in de buurt.